Onze U14A heeft er een schitterend seizoen opzitten. De climax beleefden we gisteren met een wedstrijd tegen 2B|Safe Tienen. Bij winst zou Dynamo Bertem als eerste eindigen in de reeks. Onze U14A hebben het schitterend gedaan met een klinkende overwinning van 90 tegen 46. Proficiat aan de spelers en aan coach Luc Berthels!

2024 U14A slotdag

De Senioren B moest spelen voor het behoud in 2e provinciale. Het werd een thriller van formaat. Stephen King zou het zo spannend niet kunnen verzinnen. Even de context schetsen. Dynamo Bertem stond samen met Hageland United op de voorlaatste plaats in het klassement. Op de laatste speeldag gisteren speelden ze tegen elkaar. De verliezer zou eindigen op een degradatieplaats. 

De match begon moeilijk voor beide ploegen. Na 5 minuten stonden er amper nog maar punten op het bord, iets van een 0 - 5 op dat moment. En die trend bleef lange tijd duren. Geen van beide ploegen kon afstand nemen en Hagelangd bleef het grootste deel van de match met enkele punten voor op Bertem.

Halfweg het vierde kwart liep Hageland zelfs uit tot 6 punten voorsprong. Maar Bertem toonde veerkracht en moed. Langzaam kropen ze weer dichterbij en Bertem kwam weer langszij. 53 - 53. Dat was echter nog niet voldoende voor het behoud. 

En toen met 3 seconden op de klok, gebeurde het! Billy zag in de laatste aanval maar 1 optie. Van een stuk achter de driepuntslijn deed hij zijn shot, en Bang! Binnen! De zaal ontplofte. Hageland deed nog een wanhoopspoging maar de 3 seconden waren te weinig om het tij nog te keren. 

Zo blijft onze Senioren B in 2e provinciale. Proficiat aan de ploeg en ook proficiat aan coach Guido Van Driel. Wat een mooi cadeau voor zijn 60 jarige basket carrière en zijn 40 jaar als coach (foto van de huldiging hieronder).

2024 Guido