Het was dit jaar de 1ste keer dat er een ledenstop was in de club. De goede resultaten van onze nationale teams, 3x3, vrijheid na de Corona, misschien onze goede jeugd- en seniorwerking… wie zal het zeggen?...

Elk jeugdteam deed maximaal zijn best, vele nieuwe jonge leden leerden hun eerste stappen in het basketbal verhaal zetten. Met meer ups dan downs werden er bij elke leeftijdscategorie goede resultaten behaald.

U16 werd reekswinnaar na de 1ste ronde waardoor zij promoveerden (nieuwe regel) naar niveau 3 waarin ze meer dan hun mannetje stonden, met 6 overwinningen en 2 x gelijk werden zij zelfs 4de op 8.

De U12 A werden groepswinnaar in de 2de ronde met 10 overwinningen op 12 matchen.

Door de grote instroom werd er halverwege het seizoen een 2de U12 ploeg gecreëerd met allemaal beginners. Zij realizeerden ook hier een meer dan puik resultaat: zij werden 2de in hun reeks met 9 overwinningen op 12 matchen.

De U14 werden 3de in hun reeks met 10 overwinningen op 14.

U8 speelden voor het eerst ook in competitievorm i.p.v. tornooivorm, dit o.a. vanwege de grote instroom: 24 spelertjes, een mooie basis voor de toekomst.

Wekelijks een wedstrijd spelen laat deze jonge spelertjes nu ook toe om wedstrijdritme, wedstrijdsituaties en BB regels aan een sneller tempo te ontdekken en te leren.

Net als de U8 spelen de U10 wekelijks een wedstrijd zonder uitslag, hier primeert nog altijd het leren spelen, het ontdekken, basketbalplezier te hebben, motivatie om het spel te blijven spelen en te ontwikkelen naar een toekomstige basketbal speler/speelster.

U18 herpakte zich na niet zo een sterke eerste seizoenshelft en werd mooi 2de in hun reeks met 10 op 14 overwinningen.

Voor de U21 was het een moeilijker seizoen, niet door de inzet van deze spelers maar door een zware blessurelast van verschillende spelers waarvan er zelfs enkele voor lange tijd out waren.

Bij de senioren is er spijtig genoeg minder goed nieuws, na één seizoen P1 zakt de A ploeg terug naar P2. De B ploeg kon zich handhaven in P2 en de C ploeg werd 8ste in P3.

De Masters, na kampioen in Level 2 en het winnen van de beker vorig seizoen, stegen één niveau naar de hoogste klasse (Level 1 Vlaams Brabant) daarin werden ze mooi 3°.

Het bestuur en de sportieve cel bedankt elke speler en coach voor hun inzet.

Geniet nu allemaal even van een BB adempauze en we zien elkaar graag terug, afhankelijk de leeftijdscategorie, vanaf augustus.