Dit seizoen heeft Dynamo Bertem voor het eerst in haar geschiedenis een stop moeten inlassen voor het aannemen van nieuwe spelers (U8 tot U18). Zo ook bij de U12, waar we in het verlengde van de seizoenstart de groep tot 18 spelertjes zagen aangroeien.

Sinds het moment dat we dit aantal in de verschillende leeftijdscategorieën zagen toenemen zijn we op zoek gegaan naar een oplossing om de nieuwe spelertjes meer en betere trainings- en wedstrijd mogelijkheden aan te bieden.

Aangezien we moeten rekening houden met de beperkte mogelijkheden in de sporthallen Verona en de Bosstraat, en we ook een coach nodig hebben om deze jongens te begeleiden, heeft dit even geduurd.
Na overleg met de gemeente en de zoektocht naar een gemotiveerde coach, kan de sportieve cel met heel veel plezier melden dat dit ons is gelukt, om naar ons inziens, naar de U12 leeftijdscategorie toe, een plan uit te werken waarvan wij denken dat dit ten goede gaat komen aan alle U12 spelertjes en de coaches.

De kinderen gaan beter begeleid worden, gaan de technische vaardigheden veel sneller opnemen aangezien we vanaf Di 10 Jan 2023, twee U12 ploegen gecreëerd hebben. T.t.z. een U12 A, met de spelertjes die al wat langer basketbal spelen en een U12 B met de nieuwe spelertjes, aangevuld met 3 al wat langer spelende U10 spelertjes.

Voor de U12 A gaan de trainingen iets vlotter kunnen verlopen, kan het tempo wat opgedreven worden en kunnen de oefeningen iets moeilijker, iets uitdagender gemaakt worden.

Voor de U12 B, kleine groep, allemaal op ongeveer hetzelfde niveau, kunnen er meer herhalingen uitgevoerd worden, zullen de spelertjes van dichtbij opgevolgd worden en zal er dus ook veel en sneller bijgestuurd kunnen worden, de trainingen zullen uitdagender gemaakt worden op hun niveau.

Ze zullen ook wekelijks hun competitie wedstrijden hebben, dit betekent een pak meer speelminuten voor alle spelertjes. Een beurtrol hoeft niet meer, iedereen kan nu ELK weekend zijn wedstrijdminuten spelen.
M.a.w., de nieuwelingen gaan naar het einde van het seizoen een groot stuk van hun achterstand ingehaald hebben, de 3 U10, gaan steviger, sneller, harder worden door met oudere leeftijdsgenoten mee te trainen en vooral in de wedstrijdjes hun man te moeten staan.

Het is belangrijk dat alle spelertjes bij Dynamo Bertem maximaal het basketbal verhaal aangeleerd krijgen, maximaal bijgestuurd kunnen worden en maximaal speelminuten kunnen krijgen in officiële wedstrijden.
Winnen of verliezen is hier bijzaak, basketbal plezier, technische vaardigheden, de regels van het spel leren, teamspeler worden, wedstrijdminuten, zijn veel belangrijker in hun opleiding zeker naar de volgende seizoenen toe en dit is de taak van onze coaches.